Ahlford advokatbyrå

Form av uppdrag:

Utifrån en fast planlösning fick vi i uppgift att ta fram ett inredningskoncept där fokus låg på att förändra kontorets mötesrum och pausrum. Kunden ville att den invändiga miljön skulle utstråla kvalité, inge trygghet och också passa bra till huset – en byggnad från sekelskiftet. Vi tog fram ett koncept ”Dressed for succes” där inspirationen refererade till en välsydd kostym. Rummen ska andas trygghet och självsäkerhet samtidigt som miljön ska kännas dressat men inte uppklätt. I det här konceptet blev valet av detaljer och material extra viktigt.

Vilka behov/problem vill kunden att ni skulle lösa:

Uppdraget var att skapa en mer ”avslappnad” inredning än kontorets nuvarande – att hitta en balans mellan det traditionella och representativa och det mysiga och bekväma. Miljön skulle också svara för en flexibilitet i användandet av lokalen och inbjuda till en ökad interaktion mellan de anställda. I uppdraget ingick också att få in mer konst och kultur i miljön.

Vad är ni på Indicum mest nöjda med:

Att vi lyckades hålla oss till vårt spännande och något vågade koncept genom hela processen, och dessutom implementera det på ett sätt som passar kunden.

Vilka är de största utmaningarna med projektet:

Blandningen av sekelskiftesdetaljer och ”moderna” detaljer och material i lokalerna. En spännande utmaning var också att verkliggöra ett lite oväntat koncept i en traditionstyngd bransch.

  • Projekttid: 2016
  • Storlek: Ca 1000 m2
  • Typ av lokaler: Reception, mötesytor och pausrum.
  • Beställare: Ahlford advokatbyrå