Indicum är ett kontor med starka idéer, bred kompetens och dynamisk process som lägger stor vikt på laganda såväl internt som med våra kunder

Indicum Inredningsarkitekter startades 2006 i Uppsala av Kristin Östberg. Idén var redan från början att ett renodlat inredningsarkitektkontor är en framgångsfaktor. Indicum har en unik ställning eftersom det finns få inredningsarkitekter i Sverige. Vi skiljer oss från andra kontor genom att samla enbart inredningsarkitekter och ändå arbeta i stora projekt över hela landet.

Våra medarbetare är utbildade arkitekter, med SIR-titel eller motsvarande och vi arbetar med alla områden som hör yrket till. Med vårt engagemang att driva på utveckling och innovation i branschen har Indicum blivit ett av de ledande kontoren inom området hållbarhet och inredningsarkitektur.

Vi är inredningsarkitekter

Vi har väl beprövade metoder och processer för såväl stora som små uppdrag. Vi har ett non-profitengagemang där vår kompetens gör nytta för många.

Vi spelar roll i professionella sammanhang! Med vår starka förankring i forskarsamhället tillför vi arkitektprofessionen en viktig vetenskaplig dimension.

Vi arbetar hållbart

Vi är ledande inom hållbar inredningsarkitektur. För oss handlar hållbarhet om att skapa miljöer för människors välbefinnande inom ramen för de resurser vi har, vi återbrukar hellre än producerar nytt, och väljer material som håller länge.

Våra projekt utstrålar därför god inredningsarkitektur, helhetsupplevelse av rum och minskad miljöpåverkan och i alla våra projekt utmanar vi slit och släng tänket. Vi månar om hög designfaktor men tänker samtidigt nytt. Vi arbetar alltid utifrån ambitiösa miljömål och testar gärna nya lösningar.

Tillsammans med våra kunder siktar vi mot en hållbar omställning och en bättre bransch. Läs gärna vår hållbarhetsrapport här…

Det kundnära kontoret med de stora visionerna

Vi är ett inredningsarkitektkontor med innovativa, delaktiga, engagerade och orädda medarbetare som alla har en tydlig lagkänsla och samhörighet.

Vi har väl beprövade metoder och processer för såväl stora som små uppdrag. På våra kontor i Uppsala och Stockholm lägger vi stort fokus på laganda såväl internt som med våra kunder. Vår drivkraft är att alltid göra det lilla extra för våra kunder.

Interiörer som lämnar avtryck

Genom vårt yrkeskunnande har vi under åren satt vår prägel på flera interiörer:  Psykiatrins hus, Segerstedthuset, Försvarshögskolan, Migrationsverket, Uppsala vatten, Katedralskolan, Uppsala Nya Stadshus och flera privata bolag.

Med yteffektiva möbleringsplaner, genomtänkt färgsättning och spännande eye-catchers skapar vi interiörer som imponerar och lämnar avtryck.

Vi driver utforskande projekt

Indicum är ledande bland inredningsarkitekter inom området hållbarhet, och vi driver debatt och innovativa projekt kopplat till hållbarhet. Läs mer om Hållbar interiör

Indicum är dessutom en stark röst bland inredningsarkitekter i branschfrågor genom att vi driver debatt och skapar opinion inom ämnet och professionen. Läs mer om vår satsning på inredningsarkitektur här

Vi gillar att tänka nytt och att utforska, alla dessa projekt samlar vi under Indicum Lab som fungerar som en inkubator där idéer tillvaratas och utvecklas till nytänkande och hållbara lösningar. Läs mer om våra Indicum Lab projekt här

Indicum har en koppling till framtidens inredningsarkitekter genom sitt engagemang i utbildning och möjlighet till praktik under utbildning. Läs mer om detta här

Alla våra medarbetare är engagerade specialister inom inredningsarkitektur

Kristin

Kristin Östberg

Inredningsarkitekt SIR/MSA, VD, Partner

Marie

Marie Lindblad

Inredningsarkitekt SIR/MSA, Partner

Therese

Therese Löwstedt

Inredningsarkitekt SIR/MSA, Partner

Våra arkitekter tar ett gemensamt ansvar för processen och resultatet. Det betyder trygghet för kunder och för anställda.

Nora

Nora Velander

Inredningsarkitekt MSA

Amanda

Amanda Hallams

Inredningsarkitekt MSA

Cecilia

Cecilia Tjärnberg

Inredningsarkitekt SIR/MSA, Kommunikatör och Konstnär

Berenike Schau

Inredningsarkitekt MSA

Agnes Elvin

Inredningsarkitekt SIR/MSA

Filippa Karlsson

Inredningsarkitekt SIR/MSA