bord och stolar
Datum

3 februari 2021

Kontaktperson

Kristin Östberg

Läkemedelsverkets snabba flytt

Kreativitet, högt tempo och en serie av inspirerande möten när Läkemedelsverket flyttar till nya lokaler i Uppsala.

Vi på Indicum har under fem månader jobbat med Läkemedelsverkets flytt till nya lokaler i Uppsala. En intensiv period och utmanande tidplan, något som krävt en extra växel av oss både gällande leveranser och kreativa lösningar som ska gå att realisera inom ramverket för projektet. Kul, tycker vi, som gillar en utmaning!

Vi började med att ta fram ett unikt inredningskoncept där vi arbetat med enkla medel som kulörer på väggar och möbler och textilier för att skapa en akustiskt bra miljö samt för att dela av större rum i mindre arbetsytor. Konceptet baseras på en jordnära färgskala i beigt och grönt, som accentueras av mörkblå och gula nyanser. Detta bottnar i Läkemedelsverkets önskemål om att ta fram en inredning som ska fungera som en förebild och också inspirera framtida lokalförändringar. En representativ, hållbar och flexibel inredning som svarar upp emot olika behov och arbetssätt efterfrågades. Inredningen skulle gärna signalera kvalitet och trovärdighet samt upplevas ombonad och trygg. En arbetsmiljö man gärna vill vara i, med andra ord.

Därefter var utmaningen att realisera allt ovan genom att söka och finna inredning till ett bra pris, som kunde levereras ganska direkt och dessutom estetiskt funka ihop med en större mängd befintliga möbler. Det lyckades vi med genom gott samarbete och dialog med verksamheten och genom vår erfarenhet av offentliga upphandlingar samt kännedom om produkter på marknaden.

Kommunikation har varit a och o för att genomföra detta projekt på så kort tid. Genom täta och effektiva möten över skärm har vi kunnat ta smarta och avgörande beslut på stående fot, samt spåna fram lösningar tillsammans med kund. Drivkraften och energin hos Läkemedelsverket har gjort det kul och enkelt att komma i mål med fina resultat.