Datum

1 september 2023

Kontaktperson

Cecilia Tjärnberg

Metaforen Grön Tråd antyder att hållbarhet och samexistens inte är enkla isolerade komponenter, utan snarare komplexa nätverk av olika idéer, praxis och insatser”, säger Cecilia Tjärnberg inredningsarkitekt på Indicum och projektledare för årets utställning. 

Design och arkitektur i utställningen Grön Tråd, med nyexaminerade formgivare från olika designhögskolor

Välkommen till Indicum Inredningsarkitekter i KFUM-borgen, Orphei Drängars plats 1

Temat för årets utställning är hållbarhet och medverkande arkitekter, grafiker och textila konstnärer väver tillsammans en inspirerande utställning med idéer om miljömässiga, sociala och ekonomiska dimensioner. Välkommen att ta del av en djupgående upplevelse, där varje konstverk och arkitektonisk vision berättar en historia om balans och medvetenhet.

Medverkande i årets utställning är:

Allis Matei, Erik Torefeldt, Emilia Forsman, Oskar Schmidt, Jonathan Berglund, Caroline Fleur Martini, Klara Östlund, Vera Lasthein, Annelie Wihlborg, Louise Gistrand, Fanny Johansson, Bereike Schau

Caroline Fleur Martini, Här har ni er skarabé
Erik Torefeldt, Acca

Utställningen är välbesökt och ett bra tillfälle för unga formgivare att visa upp sina arbeten och möta en ny publik. Nytt för i år är att utställningen erbjuder en plattform för besökare att engagera sig i diskussioner om hållbarhet, design, arkitektur och framtiden. Utställarna kommer presentera sina projekt och svara på frågor från publiken. 

Emilia Forsman, Skönheten i en reparation och människokroppen
Siri Haller, Spatial Collage
Allis Matei, Det var en gång i tiden skog

Kulturnatten i Uppsala är en årlig folkfest och flera konstutställningar anordnas, men inte så många utställningar med fokus på design och arkitektur. Vällkomen till oss på Indicum Inredningsarkitekter i KFUM-borgen

Annelie Wihlborg, Spun Spaces
Vera Lasthein, Hyllning till den inre tonåringen
Fanny Johansson, OM JAG LÄGGER NYCKLARNA PÅ BORDET KOMMER MAMMA DÖ
Klara Östlund, Jag klippte luggen som Mia Wallace
Bereike Schau, Community Living – New Structures for resource efficient housing
Jonathan Berglund, Design for unknown futures