Energirika miljöer med interaktiva möbler och rörelse

Projektnamn

Sisab

Beställare

Sisab

Projekttid

2017 – 2018

Storlek

ca 4400 kvm, ca 300 anställda

Uppdraget vara att hjälpa Sisab att flytta från sina befintliga lokaler till mer välkomnande och inspirerande lokaler och att i de nya ytorna skapa plats för fokuserat arbete, aktivitet och puls.

Utmaning

Skapa gemensamma ytor för fokuserat arbete, aktivitet och puls. Flexibilitet, samverkan och en välkomnande och inspirerande miljö var ledord för lokalprojektet när vi fick uppdraget att arbeta med Sisabs flytt till nya lokaler.

Lösning

Tillsammans med Sisab arbetade Indicum fram en planlösning där stor fokus lades på att skapa gemensamma ytor för besökare och personal. Planlösningen resulterade i en arbetsmiljö med plats för så väl fokuserat arbete som aktivitet och puls.

Aktivitet och rörelse blev även den röda tråden i projektets inredningskoncept som gavs namnet ”Framtidsvågen”. Konceptet bygger på en kombination av rörelse och harmoni och erbjuder plats för så väl rofyllda rum med stämningsfulla ljussättningar som mer energirika miljöer med interaktiva möbler och rörelse. Färgsättningen i konceptet är dov och harmonisk med en palett av olika blåa, beige, vita och lila kulörer.

Då Sisab håller en hög miljöprofil är samtliga material och inredningsval gjorda utifrån ett hållbarhetstänk.

Konceptet ”Framtidsvågen” bygger på en kombination av rörelse och harmoni