Harmoni, framåtanda och pondus

pausrum
Projektnamn

JM Uppsala

Beställare

JM Uppsala

Projekttid

2021-2022

Storlek

1600 kvm och 90 medarbetare

Nu har JM flyttat in i sina nya kontorslokaler i Uppsala. Vi har ansvarat för inredningslösningen där kontrastrika färger och material skapar en miljö med pondus. För att framhäva varumärket som en professionell bostadsbyggare har inspiration hämtats ur byggnadselement där materialpaletten upplevs kreativ och nyskapande.

Återbruk och återvinning är självklarheter för JM Uppsalas verksamhet och på det nya kontoret har man återbrukat en stor del av den lösa inredningen. En stor del av den lösa inredningen har flyttats med till de nya lokalerna och med små medel har Indicum gett dem nytt liv. Viktigast av allt genom hela arbetet har varit att skapa en hemtrevlig atmosfär där hela kontoret är personalens arbetsplats.

Utmaning

Skapa en varierad och flexibel arbetsmiljö som underlättar både samarbete och enskild koncentration. Kunna ta emot kunder och besökare i en miljö som andas JM samtidigt som en stor del begagnad inredning och huset har renoverats varsamt för att skapa så lite avtryck på miljön som möjligt.

Lösning

Med inspiration från byggnadselement och material skapas en miljö som upplevs kreativ och nyskapande. Klassiska former från byggnadselement återfinns i så väl mönster, som inredning och materialval. Färgskalan går i rosa, rost och grönt. Vi arbetar med spännande kontrastrika färger och material för att skapa ett kontor som står för harmoni, framåtanda och pondus!

En varierad och flexibel arbetsmiljö

loungedel på kontor
En hemtrevlig atmosfär där hela kontoret är personalens arbetsplats.

förvaring
De personliga skåpen som rekonditionerats
soffor i loungedel
loungedel på kontor
Kulören som i projektet döptes till ”bränd mullvad” återfinns på väggen

”Färgsättning upplevs harmonisk och välkomnande”

personal på JM
receptionsdisk
Välkomnande reception
loungedel
Specialdesignad spaljé som skapar rumslig JM karaktär
mötesrum
Funktionella mötesrum med olika typer av möbleringar