I detta koncept för DNV rör vi oss mellan himmel och hav.

Projektnamn

DNV Göteborg

Beställare

DNV Göteborg

Projektid

2020 – 2021

Storlek

300 kvm

DNV Göteborg flyttade år 2021 till nya lokaler i ett helt nybyggt hus i centrala Göteborg. I detta koncept rör vi oss mellan himmel och hav. Ytorna i lokalen har fått varsitt tema. Mötesdelen knyter ann till himlen, pentryt och pausrummet till marken och det öppna kontorslandskapet till havet.

Utmaning

Genomgående har vi jobbat med akvarellmönster som återfinns i så väl de specialdesignade tapeterna som i den textila mattan på golvet. Färgerna växlar i blått, grönt och turkost. Konceptet är inspirerat av DNV’s egen verksamhet med uppdrag på så väl havet som i luften.

Lösning

Den nya inredningen var i stora drag redan vald utifrån befintlig manual. Som tillägg gav DNV Indicum fria händer att addera något som skulle ge kontoret en mer personlig prägel. Resultatet blev unika tapeter med mönster i akvarell. Tapeterna ger kontoret en mer ombonad känsla samtidigt som de bidrar till liv och rörelse. De skapar en spännande kontrast till den lite striktare inredningen. Akvarellerna går i blå nyanser vilket för tankarna till hav och vatten där inspirationen är hämtad från DNV’s verksamhet inom sjöfart.

De olika teman är inspirerade av DNV’s verksamhet med uppdrag på så väl havet som på marken och i luften. Färgerna växlar i blått, grönt och turkost.

Återbrukat mötesrum med miljöfokus

Genom att en så pass stor del av inredningen har kunnat återbrukas har både miljö och pengar sparats, vilket resulterat i att projektets inköp hamnat betydligt lägre än från början utsatt budget.

Mötesdelen knyter ann till himlen, pentryt och pausrummet till marken/skogen och det öppna kontorslandskapet till havet

Test av grafik på vägg
Specialtryck på textilmatta