Datum

04 april 2023

Kontaktperson


Therese Löwstedt

Indicum levererar färgstark inredning med återbruk till Uppsala kommuns nyöppnade innovationslabb i stadshuset.

Till en interiör som ska främja innovation, samarbete och kreativitet har vi arbetat med en varm färgskala med pigga toner då varma färger enligt forskning främjar just dessa delar. I uppdraget för Innovationslabbet ingick även att använda återbrukad inredning för att minska lokalens klimatavtryck, vilket har fungerat fint både för miljön och plånboken.

”Vi ville att färgsättningen skulle kännas rolig och lekfull, och då det är en lokal där man inte vistas varje dag så kunde vi välja mer kulörstarka färger än vi vanligtvis ser i kontorsmiljöer. Utöver färgsättningen så har vi jobbat med att skapa en flexibel inredning som främjar olika typer av arbetssätt, ”

Vi ser fram emot alla nytänkande idéer och samarbeten som vi tror kommer skapas i lokalen och som kommer gynna Uppsala!

”Vi ville att färgsättningen skulle kännas rolig och lekfull, och då det är en lokal där man inte vistas varje dag så kunde vi välja mer kulörstarka färger än vi vanligtvis ser i kontorsmiljöer. Utöver färgsättningen så har vi jobbat med att skapa en flexibel inredning som främjar olika typer av arbetssätt, ” säger Therese Löwstedt, inredningsarkitekt och hållbarhetschef på Indicum.