Datum

16 Februari 2023

Kontaktperson

Therese Löwstedt

Therese Löwstedt, Inredningsarkitekt och partner på Indicum

Beckmans Designhögskola

Therese Löwstedt från oss på Indicum, besökte Beckmans designhögskola för att hålla en inspirationsföreläsning på temat hållbarhet för studenterna i formlinjens årskurs 2. Under föreläsningen berättade Therese om Indicums arbete för att skapa mer hållbara interiörer och om hur vi aktivt driver branschen framåt genom våra initiativ inredningsarkitektur.se och Hållbara interiör.

Det är alltid inspirerande att besöka konstnärliga skolor och möta studenterna och det känns så klart extra roligt att vara tillbaka på just Beckmans i den här rollen eftersom jag själv började mina studier där för 15 år sedan.

Mycket har hänt sen jag gick på skolan och sedan i somras huserar skolan i en gammal industribyggnad på Lidingö med högt i tak och stora ljusinsläpp, men den största skillnaden är nog ändå att hållbarhet idag ses som en självklar del av formgivningsprocessen och inte som ett separat ämne som när jag var student.

”Som yrkesverksam hoppas jag kunna visa för studenterna att hållbara lösningar inte behöver vara begränsande utan kan vara kreativa och inspirerande”, det menar Therese Löwstedt Inredningsarkitekt och partner på Indicum.

”Som yrkesverksam hoppas jag kunna visa för studenterna att hållbara lösningar inte behöver vara begränsande utan kan vara kreativa och inspirerande”.

Therese Löwstedt