Machinegames

Form av uppdrag:

Vi har under tre års tid arbetat med det dynamiska spelutvecklingsföretaget Machinegames! Ett intensivt och spännande samarbete där Indicum har fungerat som spindeln i nätet och samordnat kontakter med byggfirma, installatörer och fastighetsbolag.

Så såg beställningen ut:

Inredning, färgsättning och planlösning av kontorslokaler till spelbolaget Machinegames nya kontor i Uppsala.

Vilka var de största utmaningarna med projektet:

Den strama budgeten och att hitta prisvärda lösningar men ändå skapa kvalitét, funktionalitet och en spännande atmosfär. Uppdraget innebar ett stort kreativt utrymme och det passade oss perfekt!

Vad är ni på Indicum mest nöjda med:

Vi har i lokalens färgsättning och materialval kombinerat lågbudget och lite dyrare material. Ett exempel är att korridorsmattan är av hög kvalitet eftersom den syns i hela lokalen och kommer att utstå en hel del slitage – samtidigt som vi valt att behålla befintliga undertak för att hålla nere totalkostnaden. I inredningen har vi blandat loppisfynd, ”blocketköp”, Ikea- och designmöbler.

Särskilda behov hos kunden som ni hittat lösningar på:

För att stärka gruppkänslan för de som jobbar tillsammans, har varje rum fått ett eget tema. Det ger dessutom en ny upplevelse varje gång man går in i ett nytt rum.
Bildskärmsarbetet ställer särskilda krav på belysning och styrning av ljuset. Därför har vi valt att arbeta med mörkläggande gardiner och originella lampor i varje rum.

  • Projekttid: 2010-2013
  • Storlek: ca 1800 m2
  • Typ av lokaler: Pausrum, kontor och mötesrum
  • Beställare: Machinegames, dataspelstillverkare