utställnig
Datum

9 december 2021

Kontaktperson

Kristin Östberg

Indicum Studio

Under rubriken Indicum Studio vill vi som inredningskontor samla våra lite mer experimentella projekt och intressen. Vi tänker oss att Indicum Studio är en undersökande avstickare och en oberoende vilding. Som en ifrågasättande tonåring vill vi att Indicum Studio ska ge utrymme för kreativt och konstnärligt utforskande.

Med utställningen Forever lost in clown land har vi låtit en vision om färg, textur och form växa fram – från ett tvådimensionellt till ett tredimensionellt rum. Utställningen är kurerad av Emma Vo, inredningsarkitekt och konstnär och i galleriet hos oss på Västmannagatan i Stockholm visas hennes storskaliga målningar tillsammans med verk av andra inbjudna formgivare.

Målningarna i utställningen är baserade på olika konceptförslag och de representerar alla en stegvis vidareutveckling av koncept från Indicums idéprocess.
Utställningsgestaltningen har vuxit fram med inspiration från det formstarka måleriet. Emmas arbete med koncept är inbjudande och förutsätter samarbete mellan flera olika kompetenser. Tillsammans bygger detta ett genomgående kaxigt möte mellan geometrisk och skulptural form.

Övriga medverkande är Cecilia Tjärnberg, Linus Fridén, Klara Sandsjö och Anna Harström.


Utställningen visas t o m den 10 december.