flora foliering
Datum

7 december 2020

Kontaktperson

Therese Löwstedt

Inblick i pågående projekt: Mönster under konstruktion

Julia Groth har plockat fram faktaböckerna som hjälp när hon skapar ett mönster för vårt pågående projekt för Uppsala Stadshus.

Det är lite extra roligt att samarbeta med kunder som förstår vikten av att jobba med inredningsarkitektur och som vågar satsa.

Ett exempel är ett pågående projekt för Uppsala Stadshus där vi arbetar med att ta fram ett naturinspirerat inredningskoncept som fått namnet Uppsalas Flora. Konceptet tar sig uttryck i färgsättningen såväl som i formspråket på möblerna vi ritar in. Vi håller även i detta nu på att ta fram ett specifikt mönster unikt för projektet.

Mönstret har en tydlig koppling till konceptet och består av stiliserade blommor och växter med inspiration från botaniska illustrationer, både storskaligt och småskaligt. Julia Groth som arbetar med mönsterframtagningen har haft stor nytta av presenten hon fick av sin mormor på 10-årsdagen: ”Den nordiska floran”. Mönstren ska appliceras bland annat på glaspartier och textilier. Vi tycker det är särskilt kul att kunna jobba fullt ut med ett koncept på detta sätt.