Det hållbara valet ska inte vara en kompromiss

Att tänka hållbart ska inte behöva vara komplicerat eller kännas som ett mindre snyggt eller kul alternativ till nytt. Det finns mycket att vinna med små knep och kreativa initiativ. Så här hjälpte vi Harvest att tänka hållbart i samband med en kontorsflytt.

I vårt uppdrag för Harvest var en stor utmaning att implementera befintlig inredning i kontorets flytt till nya lokaler. Företaget satt tidigare i moderna lokaler med ”rena” ytskikt och stora glaspartier och därmed fanns det också en inredning anpassad efter detta. Flytten skulle nu gå till en äldre byggnad i en äldre stil och kunden efterfrågade en varmare och mer ombonad känsla.

Då befintliga möbler var nästintill i toppskick blev utmaningen att hitta nya kombinationer för dessa och få dem att samspela med byggnadens estetik. Lösningen blev att jobba aktivt med färgsättning samt blanda upp den befintliga inredningen med second hand-möbler för att på så sätt ge kontoret en mer rustik karaktär och även tona ner det vita. Resultatet blev en inredning som till stor del är återbrukad men som ändå uppfattas ny och annorlunda än tidigare.