designad skärmvägg
Datum

26 april 2021

Kontaktperson

Kristin Östberg

Designlösningar för framtidens arbetsplats

Jessica André går sista året på Malmstens och tar snart examen i möbeldesign. Just nu gör hon sitt examensarbete hos oss på Indicum. Hennes research och projekt handlar om att ta fram trygghetsfrämjande möbler och produkter för säkrare arbetsplatser post Corona med den viktiga frågeställningen: Vad får människor och medarbetare att känna sig säkra och motiverade att återvända till arbetsplatsen?

  • De senaste två åren har jag jobbat med frågeställningar som rör offentliga miljöer. Jag brinner för att designa bättre lösningar och miljöer för människor. Därför passar Indicums process och engagemang för hållbarhet mig både personligt och professionellt, berättar Jessica.

En stor del av hennes examensarbete är researchbaserat med målet att identifiera områden och situationer på arbetsplatsen där människor känner sig otrygga, som vid skrivbord, sociala ytor och mötesplatser. En annan del av arbetet är praktisk med fokus på att ta fram en fysisk möbel som svarar på problemställningarna.

  • Många säger att de önskar mer skärmväggar för att känna sig trygga och för att våga umgås med kollegor på jobbet. Just nu skissar jag på koncept inom detta, troligen blir resultatet en produktfamilj med ytterligare en möbel som handlar om digitala möten och samarbete.

Vi följer Jessicas arbete med spänning och ser fram emot att lära oss allt om hur Corona bidragit till att skapa nya förutsättningar för arbetsplatsen, både fysiskt och psykologiskt.